Mine hunde bruger hovedet!!

 

I foråret var en ven og jeg samt mine to hunde, Lady og Thea, en tur i Råbjerg Mile. Hvordan det gik til, ved jeg ikke, men på en eller anden måde fik vi forvildet os ud i et område, hvor der havde været noget skov. Det var der ikke længere!!! Det hele var fældet og lå hulter til bulter i et mere eller mindre ufremkommeligt vildnis.

Nå, men vi havde jo forvildet os derind, så måtte vi jo bare kæmpe os igennem.

Min ven har gener fra en bjergged, er jeg sikker på! I hvert fald gik og sprang han let og elegant hen over kratterattet. Thea klarede sig også let (men ikke særlig elegant) igennem; hun brugte sin sædvanlige metode: fuld fart fremad!!! Lady klarede sig igennem, ikke let, men helt bestemt elegant: stoppede op, kiggede over stammer og grene, kiggede under stammer og grene, vurderede, tog en beslutning: én pote op, den anden pote op – bagdelen med… Vupti! Ovre! Ny stamme!

Som rosinen i pølseenden kom jeg, og det var bestemt HVERKEN let eller elegant – snarere elefant!

Vel ude på den anden side, kommenterer min ven Ladys arbejdsmetode… Han havde på et tidspunkt overvejet at gå tilbage og hente hende og bære hende igennem, fordi hun så ud til at sidde fast ”men hun gjorde det!!!” Hvortil jeg som det naturligste i verden svarer: ”ja selvfølgelig. Hun bruger nemlig hovedet!!!”

…. Så kigger han indigneret på mig og siger: ”Det gør Thea da også…. Hun bruger bare den udvendige side!!!!”

 

Tilbage til emneforside.