Vinke

 

Vinke er en videreudvikling af ”giv pote”.
Ved ”giv pote” har jeg håndfladen opad, så hundens trædepuder møder min håndflade.
Ved ”vinke” har jeg håndryggen opad.
I starten vil hunden tage den fremstrakte hånd som tegn til at ”give pote” uanset at hånden vender anderledes. Når hunden løfter poten, flytter jeg hånden, så poten rammer luften. Det belønnes.

Efter flere gentagelser, når hunden begynder at ”sparke” ud i luften, uden at forvente at møde hånden, sætter jeg kommandoen ”vinke” på.

Ligesom med ”giv pote” kan det indlæres med både venstre og højre forben. Når hunden har lært at løfte venstre forben til højre hånd, og højre forben til venstre hånd, kan man holde begge hænder frem og få hunden til at løfte begge forpoter.

Undlad at gøre dette med hunde med lang og/eller svag ryg.

På billederne bliver Thea belønnet for at løfte venstre forben. Det går så hurtigt, at hun stadig sidder og vifter med poten, selvom jeg er i gang med at belønne.

 

På videoklippet her vises både vinke med to poter, og vink med én. Som det fremgår, har mit håndtegn udviklet sig, sådan at jeg i dag kan give signal til begge dele med én hånd - afhængigt af højden den holdes i. Det er dog en hel del lettere at holde styr på signalerne, hvis signalet er én hånd til én pote, og to hænder til to poter.

 

Tilbage til emneforside.