Her finder du artikler, der handler om anskaffelse og hold af hund, og nogle af de overvejelser, man skal gøre sig, før man anskaffer en 4-benet ven.

 

Artiklen "En værdig afslutning" handler om at tage afsked med sin bedste ven på en ordentlig måde og på det rigtige tidspunkt. Der gives ideer til, hvordan man kan finde ud af, hvornår tiden er ved at være kommet, samt eksempler på hvor galt det kan gå, når hundeejere nægter at være deres ansvar voksent.
 "Lederskab" er en artikel, der kort beskriver hvad lederskab er. Én del af lederskabet er etablering af grænser, og en stor del af artiklen beskriver, hvordan grænser etableres på en god og positiv måde, som styrker forholdet mellem hund og menneske i stedet for at skabe konflikt. Et veltrænet "nej" er godt til at stoppe uønsket adfærd. Artiklen giver eksempler på, hvordan man kan træne sit "nej".
"Nogle erfaringer med "brugte" hunde" beskriver nogle af de problemer, man kan komme ud for, når man vælger at overtage en omplaceringshund.
 "Blandingshunden" er et forsøg på at beskrive nogle af de ting, man bør tænke på, når man anskaffer sig en hund af mere eller mindre ukendt herkomst. Man kan ikke få meget at vide fra racebøger, så man må i stedet iagttage hunden.
"En hundeejers bekendelser" er en artikel om konflikter og dårlig samvittighed. Den beskriver nogle sider af hundeholdet, som kan gøre det at have hund til en prøvelse.